tisdag 24 mars 2015

Chèvre med blåbär och honungsrostade valnötter


Firade 2-årsdag med sambon och fixade till en trerätters middag. Det här åt vi till förrätt, men det passar också som lunch med lite större portioner. Oavsett så är det en perfekt och fräsch rätt för två personer.

Ingredienser:
4 skivor chèvre
4 skivor bröd (jag använde ciabatta)
1 dl valnötter
3 msk flytande honung
blandad sallad
blåbär

Dressing:
1/2 dl olivolja
3 msk äppelvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Börja med dressingen. Blanda ihop alla ingredienser. Skala och krossa vitlöken. Lägg vitlöken i dressingen och låt stå en stund. Ta sedan bort den.
  Lägg osten på brödskivorna och grilla högt upp i ugnen på 220 grader tills osten fått en fin färg. Rosta valnötterna i en stekpanna och ringla på honungen. Rör runt tills honungen smält. Fördela passligt med sallad på två tallrikar. Lägg på två brödskivor var och toppa med valnötter och blåbär. Ringla över dressingen. Sedan är det bara att hugga i!

Källa: Elle Mat & Vin

"I´m into very colorful food. Obviously lots of flavor, but I think we eat with our eyes first, so it has to look good. The presentation has to be great."
- Giada de Laurentis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar