måndag 6 oktober 2014

Kanelbullar


På lördagen den 4 oktober firade vi kanelbullens dag. Tyvärr så hade jag inte då tid att baka bullar, så det fick bli nästa dags projekt i stället. Det här receptet ger ungefär 20 bullar.

Ingredienser:
75 g smör, smält
2,5 dl mjölk
25 g jäst
1/4 dl socker
1/2 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
pärlsocker
1 ägg till pensling

Fyllning:
ca 100 g smör
ca 1/2 dl socker
ca 1 msk kanel

Blanda smöret och mjölken och värm upp så det är fingervarmt. Blanda i jästen. Tillsätt sockret och salten. Arbeta in mjölet antingen för hand eller med en köksmaskin. Låt degen jäsa under en kökshandduk i ungefär en halv timme.
  Arbeta degen och dela den i två delar. Kavla ut degen till en avlång platta. Lägg på tunna bitar av smöret på plattan. Strö sedan över socker och kanel. Rulla ihop och skär i bitar och placera bullarna på en ugnsplåt. Gör likadant med den andra delen av degen. Låt jäsa igen under en kökshandduk i ungefär en halv timme.
  Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i ugnen (250 grader) i 8-10 minuter. Låt de färdiga bullarna svalna en aning under en kökshandduk. Ät de varma bullarna med ett glas mjölk.

Källa: Recept.nu

"I have always considered desserts to be of equal importance to the savory food."
- Charlie Trotter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar