lördag 11 oktober 2014

Glutenfritt hamburgerbröd


Alla älskar vi ju hamburgare, men tyvärr är ju inte hamburgarna vanligtvis glutenfria, speciellt om man köper dem hos de stora hamburgerkedjorna. Hamburgare är ju dessutom alltid godare om man gör dem själv, så här är ett glutenfritt hamburgerrecept. För 4 personer.

Ingredienser:
500 g laktosfri kvarg
2 dl mixade glutenfria havregryn
2 dl mandelmjöl
4 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
sesamfrön

Blanda alla ingredienser förutom sesamfröna till en kladdig smet. Dela smeten i fyra bullar och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Sprinkla på sesamfrön. Grädda i ugnen (200 grader) i ungefär 30 minuter tills bullarna fått fin färg.
  Sen är det upp till en själv vad man vill lägga i hamburgaren. Jag lade i lite sallad, rödlök, köttfärsbiff, ost, majonäs och ketchup. Gott blev det, kan jag lova.

Källa: anja.elle.se

"I can pretty much live without fast food. I haven't eaten McDonald's in so long, but it's okay."
- Ed Westwick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar