måndag 2 december 2013

Voisilmäpulla


Kommer inte på något bättre namn på svenska för bullarna, så vi får köra med det finska namnet. Degen räcker till ungefär 35-40 bullar.

Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1 msk kardemumma
1 tsk salt
50 g jäst eller 2 påsar torrjäst
5 dl varm mjölk
1-1½ l vetemjöl
2 dl margarin
+ smör, socker och ett ägg

Blanda ihop torringredienserna (börja med 1 l mjöl, du kan lägga till mer senare). Värm upp mjölken, så att den är ungefär kroppstemperatur. Smält margarinet och låt det svalna lite. Blanda ihop mjölken, äggen och margarinet. Tillsätt torringredienserna och blanda ihop till en elastisk och lite klibbig massa. Låt degen jäsa under en duk i ungefär 40 minuter.
  När degen jäst rulla passligt stora bullar av degen.  Kläm in en liten klick smör i varje bulla. Pensla bullarna med ägg och strö ännu på passligt med socker. Lägg i ugnen (225 grader) i ungefär 10 minuter.


Det här är mina absoluta favoritbullar! Passa på och lägga några i frysen också innan du äter upp alla.

"I take care of my flowers and my cats. And enjoy food, And that's living."
- Ursula Andress

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar