söndag 3 november 2013

BBQ-köttbullar med chilitomatsås


God vardagsmat för fyra personer.

Ingredienser:
tagliatellepasta

BBQ-köttbullar:
400 g maletkött
1 lök
1 ½ dl skorpsmulor
2 dl barbequesås
3 ägg
salt
olivolja

Chilitomatsås:
500 g krossade tomater
2 tsk chiliflakes
1 lök
olivolja
salt

Börja med köttbullarna. Stek först den hackade löken i lite olivolja, så att löken blir mjuk o får lite färg. Låt svalna i kylen. När löken har svalnat, blanda ihop den med köttet, skorpsmulorna, äggen och barbequesåsen samt tillsätt lite salt. Rulla ihop smeten till passligt stora bollar.


Smörj en ugnsform med lite olivolja och lägg bullarna i formen. Stek bullarna i 225 grader i ungefär 25 minuter. Tillred såsen medan bullarna är i ugnen. Stek den hackade löken och chiliflakesen i olivolja i några minuter. Tillsätt den krossade tomaten och låt puttra i 15-20 minuter. Salta enligt behov.


Servera köttbullarna med tomatsåsen och tagliatellepastan eller någon annan pasta. Enkelt och gott.

"Not eating meat is a decision, eating meat is an instinct."
- Denis Leary

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar