måndag 9 september 2013

Skinkpaj


Pajer är något av det bästa som finns. Om det sen är saltiga pajer eller söta. Allt smakar. Här ett enkelt pajrecept.

Ingredienser:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten

Fyllning:
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
salt och peppar
3 dl riven ost
3 msk hackad persilja
4-8 tunna skivor skinka

Börja med pajdegen. Om du är lat så kan du också köpa färdig deg, men att laga egen deg är inte svårt.


Skär smöret i små bitar och lägg i en skål tillsammans med mjölen. Nyp ihop med händerna. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen i ungefär 20 minuter.
  Kavla ut degen och lägg den i en pajform så att degen hänger lite ut från kanterna. Nagga degen med en gaffel och lägg i kylen i 15 minuter.
  Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda pajdegen i 10 minuter. Ta ut degen och låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader.


  Vispa ihop ägg, grädde, senap, salt och peppar. Blanda i osten och persiljan. Häll äggsmeten ovanpå den förgräddade pajdegen. Riv skinkskivorna i mindre bitar och lägg på smeten.
  Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg i ca. 40 minuter. Servera med rucolasallad.


Tadaa! Enkelt och gott!

"We may find in the long run, that tinned food is a deadlier weapon than the machine-gun."
- George Orwell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar